Wie ben ik?

Voordat ik moeder werd had ik een ideaal beeld van het moederschap!

Het leek me fantastisch en ik dacht dat ik de perfecte moeder zou zijn! Jeeeh wat had ik me daarin vergist. Ik begon te worstelen met mijn gevoel en verstand en werd gek van de opvoedingsadviezen en methodes vanuit de boekjes. Wat is goed voor je kind? Wat zegt het consultatie-bureau? Continu was ik in strijd met mezelf. Alleen zag ik dit zelf niet.

Onze 2e dochter werd veel te vroeg geboren. Een heftige, onzekere tijd brak aan. Ik leefde in een rollercoaster. En legde mezelf op om een goede moeder te zijn. Ik beredeneerde alles vanuit mijn hoofd. Controle werd mijn houvast.

Steeds vaker raakte het gedrag van mijn oudste dochter mij tot in mijn ziel, boosheid, frustratie alles kwam voorbij. Ik kon er niets mee. Tot ik een lezing van de Presentchild methode bijwoonde. De spiegeling bleef hangen. En ik besloot een cadeautje aan mezelf te geven. De opleiding tot kindertolk zag ik als een therapie-jaar. Veel emoties kwamen los en langzaam kon ik steeds beter de verbinding leggen tussen hart en hoofd. 

En nu is de tijd aangebroken om andere moeders te helpen! 

Voor mij heeft het erg geholpen om te horen dat veel meer moeders zich in mijn worsteling herkennen. Ik voelde me minder alleen en samen sparren en situaties en gevoelens bespreken met gelijkgestemden opende mijn hart en mijn gevoel. En heeft me daarnaast geholpen om traumatische en vervelende gebeurtenissen onder ogen te komen en hier aandacht voor te hebben. Door mezelf vanuit een liefdevolle moeder te benaderen en minder vanuit een bestraffende moeder kan ik milder en duidelijker zijn voor mezelf en mijn omgeving. Dit gun ik jou ook!

Waarmee kan ik je helpen?
Mijn werkwijze