Hoe help ik?

Intake

Ik begin altijd met een gratis telefonische intake. Wat zijn jouw wensen en wat zou je graag willen veranderen? Ik volg geen protocollen, maar kijk naar wat er bij jou past. Samen bespreken we een plan van aanpak en daarna volgen de coachingsgesprekken.

Coachingsgesprekken

Ik laat de regie zoveel mogelijk bij jou! Jij bepaalt wat voor jou het belangrijkste is om op dat moment met mij te bespreken. Met behulp van de MOL (method of levels) methode bepaal/voel jij wat de kern is. Wanneer jij de behoefte hebt om hier aandacht aan te geven, kunnen we met behulp van Mindful Exposure hierbij stil staan. Dat kunnen grote of kleine pijnpunten zijn. Als je stil staat bij jouw pijnpunten, ontstaat er ruimte om te helen.

Het is goed mogelijk dat deze pijnpunten te maken hebben met gedragingen en/of emoties die jouw kind laat zien. We noemen dat een spiegeling door jouw kind. Zijn of haar gedrag raakt jou waardoor je erg van slag bent. We kunnen door middel van de Presentchild Methode het gedrag en de emoties van jouw kind vertalen naar een boodschap voor jou als ouder. We spreken dan van verschillende innerlijke kindsdelen die ik met behulp van de Matroeskja poppetjes uitbeeld. Wellicht komen hier ook de pijnpunten en lichamelijke gewaarwordingen naar boven vanuit het heden, verleden en/of de toekomst. Ook deze pijnpunten kun je door middel van Mindful Exposure aandacht geven en helen.

Naast dat ik bovenstaande methodes integreer in mijn coachingsgesprekken heb ik een brede basis aan ervaring als gezinshulpverlener / intensieve psychiatrische gezinsbehandelaar (ipg'er) en hebben er veel verschillende gezinssystemen de revue gepasseerd.

Bekijk mijn tarieven >
Bekijk mijn opleidingen >

Mijn werkwijze